Fruit Ditro Collective – Some Kind Of Wisdom (NL)

Fruit Distro Collective is een project gestart door Boris van der Hoff & Tristan Coco. Opgegroeid met samplen & Hiphop beats, geschoold door Jazz compositie en geïnspireerd door de percussie elementen van Afrobeat & Afro latin stijlen. Giet daar een analoge tape saus overheen et voilá!

Ze ontmoetten elkaar op de Middelbare school in Krommenie en werden al snel vrienden door hun interesse in muziek. Deze vriendschap en interesse is altijd gebleven en ze maken sindsdien samen muziek.

Het debuutalbum ‘Some Kind Of Wisdom’ is een collectie van stukjes wijsheid. Het concept was geboren toen Boris vader ging worden. Hij begon te mijmeren over welke wijsheid hij graag zou willen meegeven aan zijn kinderen.

Het album bevat verschillende bijdragen door zowel lokale jazz/soul vrienden Rebiere (Lucas van Ee), Shamis (Misha van der Winkel) & Suula (Thimo Geijzen) als Braziliaans zwaargewicht Piry Reis.

De LP is geschreven en opgenomen als inspiratie om na te denken en open te staan om zaken te heroverwegen om de kennis van het zelf te blijven versterken.

De eerste single (Love Says I Am Everything) is digitaal gereleased op vrijdag 18 november samen met een geanimeerde video door Allen Paisley.

De tweede single (Comparison Is A Thief Of Joy) staat gepland voor digitale release op vrijdag 2 december.

De LP (samen met het digitale album) is beschikbaar vanaf vrijdag 16 december.


Vinyl Distribution Rush Hour
Digi Distribution Music Deli
Bandcamp Click Here
Promo Download Click Here


Het ‘Some Kind Of Wisdom’ project wordt gezamenlijk uitgebracht door Records We Release, INI Movement & Dopeness Galore